Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie

De Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP) is een beroepsvereniging van psychotherapeuten met een sterke affiniteit voor Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie, waarbij men zich vanuit een humanistische visie niet alleen richt op het doen afnemen van specifieke klachten, maar vooral op het algehele functioneren en de belevingswereld van de persoon. Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie is evidence based.

De VPeP bestaat sinds 1962 en telt ongeveer 500 enthousiaste leden. De vereniging beoogt een thuisbasis te zijn voor haar leden, haar gedachtegoed uit te dragen en de toepassing van de daarop gebaseerde behandelwijzen te bevorderen.

Lees meer over de Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie.

Tussen 1962 en 1996 heette onze vereniging de Vereniging voor Rogeriaanse Therapie (VRT). De laatste 20 jaar hebben we ons gemanifesteerd onder de naam Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie en vanaf nu is er een nieuwe naam: Vereniging voor Persoonsgerichte experiëntiële Pyschotherapie (VPeP). Hiermee sluiten we aan bij de ontwikkelingen in ons vakgebied en vormen we weer een lijn met het Tijdschrift Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie. Binnenkort onthullen we ons hier ons nieuwe logo, passend bij deze nieuwe wind.