congres2020aankondiging1

De uitbraak van het corona virus heeft grote gevolgen voor elke burger, maar ook voor therapeuten en cliënten. Zo is het internationale congres dat de VPeP samen met de VVCEPC organiseert van oktober 2020 verplaatst naar 2021! Ook het PCE congres dat in juli 2020 in Auckland (Nieuw-Zeeland) zou plaatsvinden, is een jaar uitgesteld, en onze eigen Algemene Ledenvergadering zal op 28 mei doorgang vinden als geheel digitale bijeenkomst. Ook veel therapieën gaan niet door of gebeuren online. We worden geconfronteerd met een stressvolle situatie, waarin contact nodig is, maar dit steeds meer digitaal en op afstand plaatsvindt. Er komen in deze situatie gelukkig ook creatieve initiatieven tot stand: e-health ontwikkelt zich snel en hulplijnen voor hulpverleners worden opgezet. We hopen dat u gezond blijft en een weg vindt in deze crisis. Om u op weg te helpen, verwijzen we naar enkele initiatieven:

In deze "Richtlijn GGZ en corona" staat beschreven hoe als therapeut om te gaan met de corona crisis.

De Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten heeft een overzicht gemaakt voor hoe in therapie om te gaan met de huidige situatie. Dit wordt ook bij elke nieuwe ontwikkeling geactualiseerd.

Hier kunnen hulpverleners die anderen ondersteunen in het omgaan met Corona zelf ondersteuning krijgen als ze daar behoefte aan hebben.

In deze aflevering van Tegenlicht komt psychiater Dirk de Wachter aan het woord over omgaan met gemis van aanraking en het belang van fysiek contact.

GGZ Friesland zet op een rij wat u thuis kunt doen bij verveling. Als dit niet voor uzelf geldt, biedt het wellicht inspiratie voor anderen in uw omgeving.

Zelfs in tijden van onzekerheid en verandering kan je verbinding maken met een innerlijke kalmte. Ann Weiser Cornell biedt een gratis webinar wat ons hierbij kan helpen.